Client
Institutie Publica
Finalizat
August, 2021
Tip proiect
Utilitati Publice
Locatie
Caras-Severin, Romania

Unitatile Administrativ Teritoriale (UAT) dețin drepturile de proprietate asupra majorității drumurilor aflate în limitele lor teritoriale. UAT-ul continuă să dețină proprietatea și administrarea asupra strazilor si drumurilor comunale care se află pe teritoriul UAT-ului și are dreptul de a revendica terenuri in scopul de a dezvolta caile de acces

Caile de acces sunt definite ca fiind zonele ce includ străzi, drumuri, căi de acces, poduri, pasaje supraterane și orice alt mod deschis pentru utilizarea publică, cu excepția drepturilor private de trecere pe proprietăți private. Acest lucru include, de exemplu, trotuarele.

Proprietatea majorității drumurilor dintr-o localitate este aparține unei administratiei publice locale, se supune dreptului comun de trecere publică (dreptul de a utiliza proprietatea ca acces la proprietate). În plus, UAT-ul are dreptul de libera folosinta asupra unor cai de acces pe care nu le deține, acordându-si autoritatea de a le întreține. UAT-ul deține proprietatea și administrarea asupra majorității drumurilor din zonele non-urbane (rurale), cum ar fi drumurile din zonele rurale.

Comments are closed.

Masuratori pentru Proiectare de Drumuri
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window