Servicii de topografie 3D pentru amenajarea terenului in proiecte de infrastructura, rezidentiale sau restaurari

Topografie Miniera

Topografia miniera este o ramura specializată a topografiei, are o importanță deosebita în industruia minieritului. Activitatea sa principală se concentrează asupra măsurătorilor subterane, oferind o imagine detaliată a structurii și configurației minelor.

Se realizează hărți exacte ale minelor, care devin instrumente exentiale pentru ingineri și echipele de extractie a minereurilor. Planurile miniere sunt necesare pentru navigarea în siguranță in galeriilor subterane, și optimizarea accesului la zăcăminte. Determinarea poziției zăcămintelor asigură o exploatare eficientă și maximizată a resurselor, sporind profitabilitatea proiectelor miniere. 

Topografie Miniera, Releveu 3D, Masuratori Lidar
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti
0 +

Serviciul de Topografie Miniera

Pentru realizarea ridicarilor topografice de care aveți nevoie, este esențial să furnizați informatii despre amplasamentul trenului si scopul final al masuratorilor. Un profesionist din echipa noastră vă va ghida pe parcursul proiectului dumneavoastra, pentru a obtine finalitatea dorita.

  • Scop principal: de a asigura o exploatare eficientă și sigură a resurselor minerale. Prin „eficientă”, se înțelege capacitatea de a identifica și accesa zăcămintele valoroase, evitând risipa de timp și resurse, iar prin „sigură”, garantarea unui mediu de lucru protejat pentru lucrătorii din mine.
  • Aplicații: are un rol crucial în etapele de explorare (identificarea zăcămintelor), exploatare (extragerea efectivă) și monitorizare (supervizarea condițiilor de stabilitate și securitate în mine).
  • Metode și instrumente:  Utilizarea stațiilor totale, in topografie miniera,  adaptate pentru măsurători precise, nivele pentru determinarea diferențelor de înălțime și sisteme GPS pentru a stabili coordonate de la sol ale minei si galeriilor.
  • Avantaje: topografia miniera, asigura siguranța crescută a lucrătorilor, deoarece permite identificarea zonelor stabile și a celor cu potențial de prăbușire.
  • Dezavantaje: condiții de lucru adesea dificile în subteran, cu posibilități limitate de acces și riscuri.
  • Tendințe: tehnologia evoluează rapid. Se observă o creștere în adoptarea tehnologiei LiDAR pentru lucrari de topografie miniera ultra-precise în galeriile minelor și utilizarea dronelor, care pot explora rapid și eficient zonele greu accesibile, oferind o imagine clară și detaliată a structurii minelor.
Topografie Miniera, Masuratori Topografice, Topografie
Map Design se remarcă prin precizie excepțională și experiență vastă, oferind măsurători topografice superioare pentru nevoile dumneavoastra
Topografie
Servicii de Topografie
Profesionale

Topografie Miniera Cand? Cum?

Pentru proiectele de topografie miniera, la finalizarea etapei de măsurare a detaliilor pe teren, datele sunt procesate și verificate cu ajutorul unor software-uri specializate. Ulterior, se elaborează planul de situație al minei, in format digital, care include toate detaliile minei și curbele de nivel, profile longitudinale sau transversale.

Planul topografic servește ca bază pentru realizarea proiectului de amenajare miniera. Predarea se face în format digital sau analogic, atât către proiectantul de specialitate, cât și către beneficiar.

Servicii promovate: masuratori As-Built, planuri de situatie pentru proiectare, relevee topografice, calcul volumetric, s.a.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie si cadastru exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

Foroframetrie

MASURATORI TOPOGRAFICE

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

008 Location Https://Mapdesign.ro/Topografie/Topografie-Miniera/

SERVICII CADASTRALE

Un plan cadastral este realizat printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

002 Mapping 1 Https://Mapdesign.ro/Topografie/Topografie-Miniera/

ASISTENTA TOPOGRAFICA

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

010 Measuring Https://Mapdesign.ro/Topografie/Topografie-Miniera/

DOCUMENTATII CADASTRALE AUTORIZATE

Fiind autorizati ANCPI, putem verifica, constata si  determina posibile încălcări ale dreptului de proprietate sau alte aspecte nefavorabile din punct de vedere cadastral si putem aduce solutii

Servicii profesionale Topografie & Cadastru

Map Design oferă masuratori topografice si documentatii cadastrale pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Topografie Miniera
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window