Servicii profesionale de cadastru pentru orice proprietate, teren constuctie sau apartament

Prima Inscriere in Cartea Funciara

Documentația de primă înscriere în sistemul integrat de cadastru și Carte Funciară se refera la un set de documente tehnnice si juridice, necesare pentru a înregistra un imobil în sistemul de cadastru și carte funciară din România, adica se va crea o carte funciara noua pentru proprietatea dumneavoastra.

Cartea Funciară conform codului civil, constituie act de proprietate. Ea este o bază de date publică care cuprinde informații despre toate imobilele din România, precum: suprafata, categoria de folosinta, forma si locatia proprietatilor, informatii despre proprietari si actele in baza carora au dobandit dreptul de proprietate si sarcini, daca este cazul.

Prima Inscriere, Carte Funciara, Documentatie Cadastrala
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti
0 +

Documentatia pentru Prima Inscriere in Cartea Funciara

Pentru intocmirea documentatiei cadastrale de care aveti nevoie, este necesara furnizarea actelor relevante ale proprietatii dumneavoastră. Un specialist din cadrul firmei va poate ghida in acest proces, in vederea solutionarii favorabile a documentatiei dumneavoastra, fiind necesare urmatoarele documente:

  • Cererea de înregistrare în sistemul integrat de cadastru și Carte Funciară, care trebuie să fie semnată de titularul dreptului de proprietate sau de reprezentantul său legal.
  • Înscrisul doveditor al dreptului de proprietate, care poate fi un act autentic (contract de vânzare-cumpărare, contract de donație, etc.), un act administrativ (hotărâre judecătorească, act de expropriere, etc.) sau un act notarial (act de stare civilă, certificat de moștenitor, etc.).
  • Act de identitate, in copie, acesta face dovada identității dumneavoastră si a calității de proprietar al imobilului.
  • Certificatul fiscal de la primăria locală, care este necesar pentru a demonstra că titularul dreptului de proprietate este la zi cu plata taxelor și impozitelor locale.
  • Documentația tehnică cadastrală, care trebuie să fie întocmită de un inginer topograf autorizat ANCPI. Aceasta constă într-un set de documente tip ce trebuie semnate de topograf si de către proprietar, însoțite de planul de amplasament și delimitare (PAD) și documentația topo-cadastrala, care include date referitoare la dimensiunile, poziția și caracteristicile imobilului.. PAD-ul este o reprezentare grafică a imobilului ce urmeaza a fi inscris in Cartea Funciara.
  • Alte acte, in funcție de situația juridica a imobilului ce face obiectul documentației.
Prima Inscriere, Documentatie Cadastrala
Map Design este o companie de topografie și cadastru din Timișoara care garanteaza servicii de înaltă calitate, respectând standardele ANCPI
Topografie Timisoara
ANCPI
Certificati

Finalizarea Documentatiei de Prima Inscriere in Cartea Funciara

Odată ce documentația  pentru prima inscriere imobil este completă, aceasta trebuie să fie înainta la oficiul de cadastru și publicitate imobiliară teritorial. În urma verificării documentelor si a avizarii documentatiei cadastrale, se va emite un identificator cadastral unic pentru imobilul respectiv si se va face incrierea in cartea funciara.

Documentatia de prima inscriere in Cartea Funciara este necesara pentru orice operațiune juridică care privește imobilul, cum ar fi vânzarea, cumpărarea, donația, etc. si atesta dreptul dumneavoastra de proprietate.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie, cadastru si fotogrametrie exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

Un plan cadastral este realizar printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

Imaginile obtinute din zborul cu drona sunt ulterior procesate și analizate pentru generarea de hărți topografice, modele 3D si date geospațiale esențiale în: construcții, urbanism, monitorizarea terenurilor sau cadastru.

Servicii profesionale Topografie & Cadastru si Fotogrametrie

Map Design oferă masuratori topografice, documentatii cadastrale si servicii fotogrametrice pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Documentatia de prima inscriere in CF, intrebari si raspunsuri

Afla informatii generale cu privire la categoria de folosinta a terenului

Dosarul ce conține actele necesare pentru înregistrarea pentru prima dată a unui imobil (teren și/sau construcții) în evidențele de cadastru și publicitate imobiliară. Aceasta documentație cuprinde planuri cadastrale, acte de proprietate, procese-verbale de vecinătate și alte înscrisuri doveditoare ale dreptului de proprietate. După înregistrare, se deschide o Carte Funciară nouă pentru respectivul imobil.

Prima inscriere a unei proprietăți în Cartea Funciară este esențială pentru a recunoaște și a asigura drepturile de proprietate și alte drepturi reale asupra acelei proprietăți. Aceasta furnizează o reprezentare exactă și completă a stării juridice a proprietății, inclusiv drepturile, obligațiile și restricțiile care o influențează. În plus, este obligatoriu să înregistrați proprietatea în Cartea Funciară pentru tranzacții imobiliare, cum ar fi vânzarea sau ipotecarea unei proprietăți. 

Efectuarea primei inscrieri a unei proprietăți în Cartea Funciară vine cu numeroase beneficii:

  • Consolidează și asigură drepturile de proprietate
  • Previne disputele juridice
  • Furnizează o perspectivă clară asupra situației juridice a proprietății
  • Este necesară pentru tranzacțiile imobiliare

O persoană fizică sau juridică (Map Design) autorizată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară poate pregăti documentația pentru prima înregistrare a unei proprietăți în Cartea Funciară. Deci, ingineri geodezi, topografi sau de cadastru, specialiști instruiți în realizarea măsurătorilor și colectarea datelor tehnice ale unei proprietăți.

Realizarea documentatiei de prima inscriere a imobilului in cartea funciara necesită în jur de 2-3 zile pentru masuratorile topografice si pregătirea documentației tehnice; respectiv, inca 15 zile lucrătoare pentru a se aviza documentatia cadastrala si a se elibera cartea funciara nou infiintata, generata de deocumentatia cadastrala.

Toate tipurile de proprietăți, cum ar fi terenurile, clădirile sau alte construcții, pot fi înregistrate pentru prima dată în Cartea Funciară. Acest lucru include proprietăți individuale, condominii (proprietăți cu mai multe clădiri pe același teren, unele fiind proprietăți comune, altele individuale) și proprietăți cu coproprietate.

Costurile asociate cu documentația pentru prima înregistrare a unei proprietăți în Cartea Funciară sunt influențate de diverse aspecte. Acestea includ localizarea și dimensiunea proprietății, precum și complexitatea și numărul de operațiuni juridice necesare. În plus, costurile includ taxele percepute de OCPI sau alte entități publice, precum și tariful Map Design.

Prima inscriere a unei proprietati in CF se realizează: după ce lucrările de cadastru pentru fiecare sector cadastral sunt finalizate și după ce termenul pentru soluționarea cererilor de corectare a documentelor tehnice ale cadastrului a expirat; este necesară dacă proprietatea nu a fost înregistrată anterior în Cartea Funciară; dacă Cartea Funciară a fost distrusă din anumite motive; sau dacă Cartea Funciară a devenit legal inutilizabilă.

Nu ai gasit? Te ajutam!

Contacteaza-ne, iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Prima Inscriere in Cartea Funciara
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window