Servicii profesionale de cadastru pentru orice proprietate, teren constuctie sau apartament

Cadastru Sistematic si General

Serviciile de cadastru sistematic și cadastru general sunt servicii care au ca scop final înregistrarea tuturor imobilelor din România într-o bază de date publică, numită Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară (SICCF). Această bază de date cuprinde informații despre toate imobilele din țară, inclusiv adresa, suprafața, categoria de folosință și drepturile reale imobiliare înscrise.

Cadastru sistematic este un proces de înregistrare a proprietăților la nivelul unei unități administrativ-teritoriale (UAT), respectiv comună, oraș, municipiu. Inregistrarea imobilelor in SICCF se face pornind de la nivelul unuia sau mai multor sectoare cadastrale. Acest proces implică determinarea limitelor imobilelor, identificarea deținătorilor proprietatilor și elaborarea documentațiilor cadastrale.

Cadastru general se referă la înregistrarea tuturor proprietăților la nivelul unei unități administrativ-teritoriale (UAT), respectiv comună, oraș, municipiu, indiferent de natura lor (terenuri, clădiri, apartamente etc.), într-un registru cadastral oficial.

Cadastru Sitematic, Cadastru General, Proprietate Cadastrala
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti
0 +

Etapele pentru Cadastru Sistematic si General

Pentru rezolvarea corecta a documentatiilor cadastrale de cadastru sistematic sau cadastru general, este necesara furnizarea actelor relevante ale proprietatii dumneavoastră. Un specialist din cadrul firmei va poate ghida in acest proces, in vederea solutionarii favorabile a documentatiei dumneavoastra:

  • Informarea cetățenilor prin adunări generale: Se organizează adunări publice pentru a informa cetățenii despre procesul de cadastru sitematic sau general și importanța acestuia.
  • Măsurători la teren se efectuează cu scopul de a inventaria situatia cadastrale reala, din teren si pentru a putea reconstului limitele de proprietate, acolo unde sunt astfel de probleme.
  • Colectare de acte se solicita proprietarilor si institutiilor implicate sa furnizeza toate documentele necesare care atestă dreptul de proprietate.
  • Intocmire planurilor parcelare pentru cadastru sistematic sau cadastru general se redacteaza planuri parcelare in care sunt figurate limitele, vecinatatile, identificatorul cadastral și amplasamentul fiecărui imobil.
  • Avizarea lucrării de OCPI, dupa efectuarea verificarilor de rigoare documentatiile sunt avizate și OCPI pentru a valida corectitudinea acestora.
  • Perioada de conestatii, presupune afișarea lucrărilor timp de 60 de zile în UAT, in sediul Primariei sau alte spatii publice, pentru informa catatenii asupra concluziilor cadastrale ce tin de proprietatile lor si pentru a le permite eventuale contestații, in cazul in cere exista neclaritati.
  • Primirea contestațiilor și eliberarea Cărților Funciare după rezolvarea acestora, la momentul in care se constata ca toate problemele sunt rezolvate, se vor elibera noile Cărți Funciare.
Cadastru Sistematic General 2
Map Design este o companie de topografie și cadastru din Timișoara care garanteaza servicii de înaltă calitate, respectând standardele ANCPI
Topografie Timisoara
ANCPI
Certificati

Finalizarea Cadastrului Sistematic si General

Durata procesului poate varia în funcție de complexitatea lucrărilor, dar în general poate dura de la câteva luni la câțiva ani.Finalitatea cadastrului sistematic și general este crearea unei rinventarieri clare, actualizata a tuturor proprietăților dintr-o anumită zonă. Aceasta poate fi utilizata pentru o varietate de scopuri, inclusiv administrare teritorială, planificare urbanistică și fiscalitate corecta

Conform datelor de pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), până în 2023, aproximativ 4,8 milioane de proprietăți din România, adică 65% din total, au fost înregistrate în Programul Național de Cadastru.

Cu toate acestea, este important de menționat că există încă multe proprietăți care nu sunt înregistrate oficial sau care nu au acte. Numărul exact al acestor proprietăți nu este cunoscut și poate varia în funcție de diferiți factori, inclusiv schimbările în legislație și eforturile de cadastrare.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie si cadastru exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

Foroframetrie

MASURATORI TOPOGRAFICE

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

008 Location Https://Mapdesign.ro/Cadastru/Cadastru-Sistematic-General/

SERVICII CADASTRALE

Un plan cadastral este realizat printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

002 Mapping 1 Https://Mapdesign.ro/Cadastru/Cadastru-Sistematic-General/

ASISTENTA TOPOGRAFICA

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

010 Measuring Https://Mapdesign.ro/Cadastru/Cadastru-Sistematic-General/

DOCUMENTATII CADASTRALE AUTORIZATE

Fiind autorizati ANCPI, putem verifica, constata si  determina posibile încălcări ale dreptului de proprietate sau alte aspecte nefavorabile din punct de vedere cadastral si putem aduce solutii

Servicii profesionale Topografie & Cadastru

Map Design oferă masuratori topografice si documentatii cadastrale pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Cadastru Sistematic / General
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window