Servicii profesionale de cadastru pentru orice proprietate, teren constuctie sau apartament

Actualizare Date in Cartea Funciara

Actualizare Date in Cartea Funciară a unui imobil este o documentație cadastrala tehnico-juridica, care reflecta situația reală a proprietății, la data intocmirii acesteia.

Aceasta actualizare de date este necesara atunci când există diferențe între datele din sistemul integrat de cadastru și carte funciară fata de situația din teren, referitoar la suprafața, categoria de folosință, adresa acestuia, sarcinile imobilului sau se dorește introducerea geometriei imobilului (teren si construcții) în baza de date electronică a ANCPI.

Actualizare Date Imobil, Plan Cadastral, Intabulare
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti
0 +

Documentatia pentru Actualizare Date in Cartea Funciara

Pentru rezolvarea corecta a documentatiei cadastrale de care aveti nevoie, este necesara furnizarea actelor relevante ale proprietatii dumneavoastră. Un specialist din cadrul firmei va poate ghida in acest proces, in vederea solutionarii favorabile a documentatiei dumneavoastra:

 • Cererea de recepție si înscriere pentru actualizare date imobil, aceasta trebuie să fie semnată de titularul dreptului de proprietate sau de reprezentantul său legal.
 • Înscrisul doveditor al dreptului de proprietate, adică extras de Carte Funciara
 • Copie a actului de identitate al proprietarului, adica copie Carte de Identitate, C.I.F. sau Pasaport
 • Certificatul fiscal emis de Primăria locală, care este necesar pentru a demonstra că titularul dreptului de proprietate este la zi cu plata taxelor și impozitelor locale, in functie de tipul de actualizare date cadastrale.
 • Declarație notariala, (daca este cazul) privind acordul proprietarilor in vederea modificării suprafeței imobilului in Cartea Funciara cu valorile obținute din măsurători.
 • Adeverința emisa de Primarie, care atesta modificările aduse Cărții Funciare, cum ar fi: categoria de folosința a terenului sau adresa imobilului.
 • Documentația tehnică cadastrală,  care descrie caracteristicile tehnice ale imobilului. Aceasta trebuie să fie realizată de un inginer topograf autorizat ANCPI și să conțină documente tip semnate de topograful autorizat și de dumneavoastră, precum și planul de amplasament și delimitare (PAD) și documentația topo-cadastrală. PAD-ul este o reprezentare grafică a imobilului pe care doriți să-l actualizati în Cartea Funciară.
 • Alte documente relevante, în funcție de situația juridică a imobilului cum ar fi acte de superficie sau servitute, superficie, etc.
Actualizare Date Imobil, Masuratori Cadastrala, Intabulare
Map Design este o companie de topografie și cadastru din Timișoara care garanteaza servicii de înaltă calitate, respectând standardele ANCPI
Topografie Timisoara
ANCPI
Certificati

Finalizarea Documentatiei de Actualizare Date Imobil

 

Documentația pentru actualizarea date imobil este completă, aceasta trebuie să fie depusă la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) din raza teritorială în care se află imobilul. În urma verificării documentelor si a documentației cadastrale, se va aviza documentația cadastrala si se vor face actualizările in Cartea Funciara.

Se va obține un Extras de Carte Funciară la zi cu informațiile din documentatia de actualizare date imobil, conform cu datele masurate. Acesta include geometria imobilului în partea grafica a acestuia, o incheiere de Carte Funciara si un plan de Amplasament si Delimitare (PAD) vizate OCPI.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie, cadastru si fotogrametrie exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

Un plan cadastral este realizat printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

Imaginile obtinute din zborul cu drona sunt ulterior procesate și analizate pentru generarea de hărți topografice, modele 3D si date geospațiale esențiale în: construcții, urbanism, monitorizarea terenurilor sau cadastru.

Servicii profesionale Topografie & Cadastru si Fotogrametrie

Map Design oferă masuratori topografice, documentatii cadastrale si servicii fotogrametrice pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Actualizare date carte funciara, intrebari si raspunsuri

Afla informatii generale despre actualizare date in cartea funciara

Documentația de actualizare a datelor în Cartea Funciară constă într-un set de documente care sunt necesare pentru a actualiza informatiile înscrise ale unui imobil (teren sau construcție) survenite în urma unor modificări. Aceste modificări pot fi legate de suprafața imobilului, proprietari, adresa acestuia, limitele sale sau categoria de folosință.

Pentru următoarele motive, extrem de importante:

 • Dovada proprietății: Confirmă cine deține legal imobilul.
 • Informații despre imobil: Furnizează detalii precum suprafața, forma și adresa imobilului.
 • Situația juridică: Arată dacă există ipoteci sau alte sarcini pe imobil.
 • Tranzacții imobiliare: Este necesară în cazul vânzării, cumpărării, moștenirii etc.
 • Obținerea unui credit ipotecar: Este solicitată de bănci pentru a evalua riscul creditului.

Avantajele actualizării cărții funciare includ:

 • Securitate juridică: Protejează proprietatea, asigură o evidență corectă a drepturilor de proprietate și facilitează tranzacțiile imobiliare.
 • Transparență: Oferă informații complete despre imobil, permite identificarea sarcinilor și reduce riscul litigiilor.
 • Simplificare a procedurilor: Permite obținerea rapidă de extrase CF, facilitează accesul la servicii și reduce birocrația.
 • Acces la informații: Permite consultarea online a cărții funciare și facilitează obținerea de informații.
 • Creșterea valorii imobilului: Demonstrează o situație juridică clară, sporește încrederea cumpărătorilor și facilitează obținerea unui credit ipotecar.

Actualizarea informațiilor în Cartea Funciară este efectuată de un notar atunci când sunt implicate operațiuni juridice legate de drepturile de proprietate, sau de un inginer topograf autorizat ANCPI, atunci când apar modificări la datele tehnice ale imobilului.

Procesul de actualizare a cărții funciare cu datele cadastrale noi necesită în jur de 2-3 zile pentru masuratorile topografice si pregătirea documentației tehnice; respectiv, inca 15 zile lucrătoare pentru a se aviza documentatia cadastrala si a se elibera cartea funciara actualizata, generata de deocumentatia cadastrala.

 • Actualizare informații tehnice: se realizează de către un inginer topograf, autorizat de catre ANCPI.
 • Actualizare informații juridice: se poate realiza de către proprietar, un reprezentant legal, un cadastrist sau un notar public.

Costul actualizării cărții funciare depinde de locația proprietății, suprafața acesteia, complexitatea și numărul operațiunilor juridice necesare. Acesta include și taxele percepute de OCPI sau alte instituții publice, pe langa onorariul perceput de catre Map Design.

Se recomandă actualizarea constantă a informațiilor din cartea funciară ori de câte ori apar modificări tehnice sau juridice ale proprietății, pentru a reflecta corect situația reală a imobilului.

Nu ai gasit? Te ajutam!

Contacteaza-ne, iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Actualizare Date Imobil
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window