Servicii profesionale de cadastru pentru orice proprietate, teren, constuctie sau apartament

Actualizare Destinatie Imobil in Cartea Funciara

Documentația pentru actualizare destinație imobil se refera la setul de documente necesare pentru a schimba destinația (functiunea) unuei constructii sau apartament în Cartea Funciară.

Destinația unui imobil este determinată de scopul pentru care acesta este construit sau folosit. Un imobil poate avea destinatia de locuința, spatiu pentru activității economice sau servicii.

Actualizarea destinației imobilului este necesară atunci când destinația reală a imobilului diferă de destinația înscrisă în Cartea Funciară. 

Actualizare Destinatie Imobil, Apartament, Sad
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti
0 +

Documentatia pentru Actualizare Destinatie Imobil in Cartea Funciara

Pentru rezolvarea corecta a documentatiei cadastrale de care aveti nevoie, este necesara furnizarea actelor relevante ale proprietatii dumneavoastră. Un specialist din cadrul firmei va poate ghida in acest proces, in vederea solutionarii favorabile a documentatiei dumneavoastra:

 • Cererea pentru actualizare destinației imobilului, care trebuie să fie semnată de titularul dreptului de proprietate sau de reprezentantul său legal.
 • Înscrisul doveditor al dreptului de proprietate, adica extras de Carte Funciara
 • Copie a actului de identitate al proprietarului
 • Certificatul fiscal emis de primăria locală, care este necesar pentru a demonstra că titularul dreptului de proprietate este la zi cu plata taxelor și impozitelor locale.
 • Copie a Autorizatiei de Construire, in baza careia s-au efectuat modificari asupra spatiului construit
 • Proces Verbal de Receptie la Terminarea Lucrarilor, intocmit de catre dirigintele de santier, semnnat de catre comisia de receptie a constructiei. Acesta trebuie receptionat de catre primaria pe raza careia se afla imobilul
 • Certificat de atestare a destinatiei noi a imobilului, emis de Primaria pe raza careia se afla imobilul
 • Documentația tehnică cadastrală, care trebuie să fie întocmită de un inginer topograf autorizat ANCPI. Documentatia cadastrala, pe langa documentele sus mentionate, contine relevee ale spatiului actualizate cu noile functiuni, și documentația cadastrala, care include date referitoare la dimensiunile, poziția suprafete și noile functiuni ale imobilului.
Actualizare Destinatie Imobil, Sad, Apartament, Ocpi
Map Design este o companie de topografie și cadastru din Timișoara care garanteaza servicii de înaltă calitate, respectând standardele ANCPI
Topografie Timisoara
ANCPI
Certificati

Finalizarea Documentatiei de Actualizare Destinatie Imobil in Cartea Funciara

Odată ce documentația pentru actualizare destinatiei imobilului este completă, aceasta trebuie să fie depusă la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) din raza teritorială în care se află imobilul. În urma verificării documentelor si a documentatiei cadastrale, se va aviza documentatia cadastrala si se vor face actualizarile pe Cartea Funciara.

Nevoia pentru actualizare a destinatiei imobilelor este date de faptul ca se pot întâmpla modificări intervenite la imobil, cum ar fi: extinderi, modificari ale compartimentarii, sau chiar din cauze ce tin de modificări legislative.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie, cadastru si fotogrametrie exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

Un plan cadastral este realizar printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

Imaginile obtinute din zborul cu drona sunt ulterior procesate și analizate pentru generarea de hărți topografice, modele 3D si date geospațiale esențiale în: construcții, urbanism, monitorizarea terenurilor sau cadastru.

Servicii profesionale Topografie & Cadastru si Fotogrametrie

Map Design oferă masuratori topografice, documentatii cadastrale si servicii fotogrametrice pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Documentatia de actualizare destinatie in cartea funciara, intrebari si raspunsuri

Afla informatii generale despre actualizarea destinatiei imobilului

Actualizarea destinației imobilului în Cartea Funciară reprezintă:

Înregistrarea modificării categoriei de folosință a terenului (de exemplu, de la arabil la intravilan, de la pădure la curți construcții etc.) sau a destinației construcției (de la locuință la spațiu comercial, de la producție la depozitare etc.), în conformitate cu situația reală din teren și documentele justificative.

 • Dacă ai schimbat destinația terenului (de exemplu, l-ai trecut de la arabil la intravilan pentru construcție)
 • Dacă ai modificat destinația unei construcții (de la locuință la spațiu comercial, de la producție la depozitare etc.)
 • După obținerea autorizațiilor necesare pentru schimbarea destinației
 • Pentru vânzarea, închirierea sau ipotecarea proprietății cu noua destinație
 • Pentru regularizarea situației juridice conform realității din teren
 • Pentru plata corectă a impozitelor, în funcție de destinația actualizată.
 • Reflectă situația reală de folosință a proprietății
 • Permite valorificarea legală a imobilului conform noii destinații
 • Asigură calcularea corectă a impozitelor și taxelor aferente
 • Elimină riscul de litigii sau amenzi pentru folosință neconformă
 • Crește valoarea de piață a proprietății în cazul vânzării/închirierii
 • Oferă posibilitatea obținerii autorizațiilor necesare pentru construcții/amenajări
 • Aduce claritate asupra drepturilor și obligațiilor proprietarului
 • Previne eventuale conflicte cu autoritățile sau vecinii.

Actualizarea destinației unui imobil în Cartea Funciară poate fi realizată de către specialiști autorizați în topografie și cadastru. Acești experți au competențe în întocmirea documentației cadastrale necesare pentru a ajusta corect informațiile privind categoria de folosință a unui imobil înregistrat în cartea funciară.

Realizarea documentatiei pentru actualizarea destinatiei unui imobil in cartea funciara necesită în jur de 2-3 zile pentru realizarea masuratorilor topografice si pregătirea documentației tehnice; respectiv, inca 15 zile lucrătoare pentru a se aviza documentatia cadastrala si a se elibera cartea funciara actualizata.

 • Daca proprietarul a parcurs pasii legali spre a obtine o adevetinta emisa de UAT, in vedere modificarii destinatiei imobilului
 • Daca exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, care dispune modificarea destinatiei imobilului

Costurile aferente documentatiei de actualizare a destinatiei unui imobil în Cartea Funciară sunt influențate de diverse aspecte. Acestea includ localizarea și dimensiunea proprietatii si constructiilor, precum și complexitatea și numărul de operațiuni juridice necesare (daca este cazul). În plus, costurile includ taxele percepute de OCPI sau alte entități publice, precum și tariful Map Design.

 • Când ai schimbat destinația construcției (de exemplu de la locuință la spațiu comercial)
 • Când ai modificat categoria de folosință a terenului (de la arabil la curti construcții)
 • După finalizarea lucrărilor de construire/amenajare pentru noua destinație
 • Când dorești vânzarea, închirierea sau ipotecarea proprietății cu noua destinație
 • Pentru obținerea autorizațiilor de funcționare conform noii destinații
 • Pentru plata corectă a impozitelor, în raport cu destinația actualizată
 • După primirea unei hotărâri judecătorești care dispune schimbarea destinației

Nu ai gasit? Te ajutam!

Contacteaza-ne, iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Actualizare Destinatie Imobil
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window