Furnizam servicii de asistenta topografica profesionala pentru executia proiectelor de construcții, inginerie și nu numai.

Asistență Topografică, de la Idee la Realizare

Cu planul inginerului sau arhitectului în mână, ne apucăm de treabă. Noi, utilizăm tehnologii de vârf și echipamente inovatoare pentru a determina precis poziția dorită a tuturor elementelor necesare, precum drumuri, utilități, pavaje, drenaje și clădiri, oferind astfel servicii de asistenta topografica, de cea mai inalta calitate pentru construcții si alte tipuri de santiere.

Drept urmare, echipa noastra specializata este pe pozitie, pregatita să ridice standardul de servicii. Asadar, respectăm termenele limită ale proiectelor, depășim așteptările și îndeplinim cerințele unei unui domeniu ce necesita o abordare prompta.

Asistenta Topografica, Topografie Timisoara
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti
0 +

Servicii de Asistenta Topografica

În executie, asistenta topografica reprezintă un pilon fundamental pentru implementarea cu succes a proiectelor, asigurând că execuția acestora respectă cu precizie specificațiile și planurile tehnice autorizate. Asadar, asistenta topografica permite planificarea și executia constructiilor, eficient, asigurând astfel calitatea și respectarea proiectelor in teremenele fixate.

 • Realizarea de ridicări topografice: Acestea sunt necesare in oricare moment in care doriti sa faceti proiectare, fie ca vorbim de constructii individuale, colective sau planuri pentru amenajarea teriroriului.
 • Model digital al terenului: Odata realizate masuratorile topografice, prelucrarea acestora, in functie de solicitarile beneficiarului, ne conduc catre crearea de modele digitale 3D ale terenului, intocmirea de profile longitudinale, profile transversale, sau alte forme de prelucrare digitala a informatiilor, toate acestea asigurand suport pentru proiectare.
 • Preluarea și predarea amplasamentului: Odata realizata proiectarea, incepe partea de executie,  preluarea / predarea amplasamentului incepe cu reteaua topografica de sprijin, limitele de proprietate si cota ±0.00.
 • Trasarea axelor și a elevatiilor: Materializarea in teren a proiectului presupune o executie care sa respecte cu rigurozitate specificatiile acestuia, astfel ca sunt necesare servicii de asistenta topografica de santier specializata. Această activitate este esențială pentru a va asigura că construcția este realizată respectand specificatiile din proiect.
 • Verificarea execuției lucrărilor:  Se realizeaza pe faze de executie. se verifică dimensiunile și poziția elementelor constructive pentru a asigura calitatea lucrărilor si conformitatea cu proiectul.
 • Calculul volumetric: Se calculează volumele de sapaturi, materiale necesare sau terasamente care sunt necesare pentru a crea structuri sau pentru a amenaja terenul.
 • Monitorizarea si urmarirea deformațiilor: se refera la urmarirea mișcărilor terenului sau ale construcțiilor, pentru a preveni situatii in care terenul sau constructiile sufera deformari ce pot duce la parbusiri, alte accidente sau riscuri. Se practica pentru constructii de patrimoniu, structurii inalte, diguri, etc.
 • Intocmirea planurilor „as built” (post-execuție): Se refera la întocmirea de planuri as-built, post-execuție, care documentează lucrările executate, verificand conformitatea cu proiectul si asigurand suportul pentru urmatoarele faze de proiectare.
Asistenta Topografica _2
Asistenta topografica este baza oricărui santier de construcție, iar cu Map Design este facuta corect si rapid
Asistentat Topografica, Topografie, Masuratori 3D
Asistenta Topografica
Rapida si Precisa

Experienta in topografie aplicata pe santier

În acest scop, colaborăm perfect cu marii antreprenori, oferind servicii de asistenta topografica pentru construcții care asigură controlul calității, acționând ca o pereche suplimentară de ochi pentru ingineri și dezvoltatori. Dat fiind aceste lucruri, aducem valoare fiecărui proiect, deoarece respectarea termenelor limită și finalizarea proiectelor este impecabilă.

Cu cele mai actualizate aplicații software de inginerie, precum și cu cel mai bun departament de servicii as-built din zona, specialistii noștri va furnizeaza informatile reale despre investitia dumneavoastra

Servicii promovateasistenta topografica de santier, trasare constructii, realizare plan de situatie „as-built”, s.a.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie, cadastru si fotogrametrie exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

Un plan cadastral este realizar printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

Imaginile obtinute din zborul cu drona sunt ulterior procesate și analizate pentru generarea de hărți topografice, modele 3D si date geospațiale esențiale în: construcții, urbanism, monitorizarea terenurilor sau cadastru.

Servicii profesionale Topografie & Cadastru si Fotogrametrie

Map Design oferă masuratori topografice, documentatii cadastrale si servicii fotogrametrice pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Asistenta topografica, intrebari si raspunsuri

Afla informatii generale despre asistenta topografica

Asistența topografică este un element crucial în cadrul oricărui proiect de construcție. Aceasta implică ajutorul profesional pe care îl oferă topografii în etapele de planificare, implementare și supraveghere a lucrărilor de construcție. Rolul său principal este de a asigura precizie și calitate ridicată a lucrărilor executate.

Asistența topografică este esentiala în santierele de construcții, având multiple beneficii. Îmbunătățește eficiența in executie, a santierului, prin marcaje exacte, facilitând o executie rapida. Fixeaza cu precizie ridicata pozitia in plan orizontal si vertical a elementelor constructiei. De asemenea, previne pierderile de materiale prin calcule de volume si trasari exacte ale sapaturilor si axelor. Asigură conformitatea lucrărilor cu proiectul tehnic, garantând astfel calitatea construcției. În plus, studiul topografic preliminar poate fi necesar pentru obținerea autorizațiilor de construcție sau demolare.

Asistența topografică este oferită de topografi, specialiști cu studii în topografie / geodezie, avand experiență în utilizarea tehnologiilor și echipamentelor topografice. Ei folosesc o gamă largă de instrumente, precum stații totale, receptoare GPS și distomate, drone sau scannere laser / LiDAR. În plus, ei utilizează software-uri specializate pentru a procesa, interpreta si materializa in teren datele topografice.

Ai nevoie de asistență topografică atunci când vrei să te asiguri că construiești pe terenul corect respectând reglementările legale, când sunt necesare modele detaliate ale terenului pentru a facilita proiectarea clădirilor și infrastructurii, precum și pe toata durata de executie a constructiei, astfel incat sa fi sigur de respectarea planurilor și specificațiilor din proiect.

Depinde de complexitatea și specificul proiectului tău. În general, asistența topografică este solicitată în diverse faze ale unui proiect de construcție:

 • Înainte de a începe construcția: Pentru a marca în teren limitele cadastrale ale unui imobil sau elementele proiectate ale unei construcții.
 • Pe durata construcției: Pentru a asigura că planurile și specificațiile sunt respectate pe parcursul construcției.
 • După finalizarea construcției: Pentru a efectua măsurători după execuție și pentru a verifica dacă lucrările se conformează cu proiectul tehnic.

Prin urmare, s-ar putea să ai nevoie de asistență topografică de mai multe ori în timpul unui proiect de construcție.

În cadrul unui șantier, topograful materializează diferite elemente esențiale pentru construcție:

 • Rețeaua topografică: O rețea de puncte de referință precis stabilite pe teren, utilizată pentru a controla poziția elementelor construcției.
 • Puncte caracteristice, axe, balize, picheti, reperi de nivelment, cote de nivel: Elemente care marchează poziția exactă a elementelor construcției, conform planurilor.
 • Verificarea execuției: Topograful verifică dacă lucrările de construcție respectă planurile și specificațiile tehnice.
 • Ridicări planimetrice și altimetrice: Măsurători ale poziției și înălțimii punctelor de pe teren, utilizate pentru a monitoriza progresul lucrărilor.
 • Planuri de situație, relevee: Desene detaliate care arată situatia exactă a realizarii construcției pe faze de executie.

Prin urmare, materializarea în șantier se referă la transpunerea pe teren a elementelor proiectului tehnic, asigurând execuția corectă a construcției.

Prețul pentru serviciile de asistență topografică poate fluctua în funcție de diverse aspecte, precum complexitatea proiectului, mărimea proiectului, locația și timpul necesar lucrărilor topografice. Pentru a obține o estimare precisă a costurilor, ne puteti contacta.

Lipsa asistenței topografice într-un proiect de construcție poate duce la mai multe riscuri. Acestea includ erori în poziționarea și alinierea structurilor, nerespectarea planurilor și specificațiilor constructiei, pierderi de materiale datorită execuției inexacte, nerespectarea reglementărilor legale și costuri suplimentare pentru corectarea erorilor.

Nu ai gasit? Te ajutam!

Contacteaza-ne, iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Asistenta Topografica
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window