Servicii de topografie 3D pentru amenajarea terenului in proiecte de infrastructura, rezidentiale sau restaurari

Scanare LiDAR, Viteza si Precizie

Cand doriti mult, repede si bine, se poate realiza, raspunsul este LiDAR! Bazăndu-se pe tehnologia laser, această metodă emite impulsuri de lumină către o suprafață și măsoară timpul necesar luminii pentru a se reflecta înapoi la sursă. Astfel, se obține o imagine detaliată și precisă a obiectelor și a reliefului.

Una dintre principalele avantaje ale scanarii LiDAR este capacitatea sa de a captura detalii cu o precizie ridicata. Aceasta este deosebit de utilă atunci când este nevoie de modele 3D ale unor structuri complexe sau a unor terenuri cu topografie variată. Mai mult, procesul de scanare cu laser este mult mai rapid comparativ cu metodele tradiționale, ceea ce îl face ideal pentru proiecte cu termene strânse sau pentru zone extinse.

Pe lângă modelarea terenurilor, LiDAR este folosit și pentru scanarea și modelarea construcțiilor, structurilor industriale, monumentelor istorice și a altor obiecte de interes. Tehnologia permite obținerea unei reprezentări tridimensionale fidele a realității, oferind o bază solidă pentru analize, planificări și decizii strategice.

Lidar, Masuratori 3D
0 +
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti

Serviciul Scanare LiDAR

Pentru realizarea ridicarilor topografice de care aveți nevoie, este esențial să furnizați informatii despre amplasamentul trenului si scopul final al masuratorilor. Un profesionist din echipa noastră vă va ghida pe parcursul proiectului dumneavoastra, pentru a obtine finalitatea dorita.  

  • Scop principal: al tehnologiei LiDAR este de a oferi reprezentări tridimensionale ale suprafețelor cu o acuratețe și rapiditate. Aceasta transformă modul în care profesioniștii in diverse domenii văd și înțeleg mediul înconjurător, oferindu-le o imagine mult mai completă.
  • Aplicații: În arhitectură, permite realizarea de modele precise ale clădirilor existente pentru restaurări sau extinderi. În arheologie, poate detecta structuri ascunse sub vegetație sau sol. În geologie, ajută la identificarea și studierea formelor de relief, iar în construcții, facilitează planificarea și monitorizarea șantierelor.
  • Metode și instrumente: Sistemele LiDAR variază în funcție de necesități. Sistemele aeriene, montate pe avioane sau drone, sunt ideale pentru scanări extinse, în timp ce echipamentele terestre sunt mai potrivite pentru detalii specifice și obiecte mai mici.
  • Avantaje: Includ viteza de colectare a datelor, capacitatea de a acoperi zone mari în timp scurt și detalii incredibile pe care le poate oferi.
  • Dezavantajele: includ costul semnificativ al echipamentelor și necesitatea de a dispune de software specializat și profesionisti pentru procesarea datelor.
  • Tendințe: Se manifesta o evoluție rapidă a tehnologiei LiDAR, cu echipamente capabile să detecteze o paletă mai largă de benzi luminoase și o integrare crescută cu alte metode de colectare a datelor, cum ar fi fotogrammetria, pentru o analiză și o înțelegere îmbunătățite ale mediului înconjurător.
Scanare Lidar 2
Map Design se remarcă prin precizie excepțională și experiență vastă, oferind măsurători topografice superioare pentru nevoile dumneavoastra
Topografie
Servicii de Topografie
Profesionale

Scanare LiDAR
Cand? Cum?

 

Scanarea LiDAR obține măsurători precise și creaza modele 3D ale terenului și obiectelor. Procesul include emiterea de impulsuri luminaoase, masurarea intervalului de timp necesar pentru a captura reflectrea luminii și procesarea datelor pentru a genera reprezentări tridimensionale. Fiecare punct de măsurare este verificat și corectat, garantând astfel acuratețea și fiabilitatea informațiilor obținute. Această metodă oferă o imagine detaliată, tridimensională a zonei de interes.

Informațiile obținute prin scanarea LiDAR sunt esențiale pentru numeroase domenii, oferind detalii care pot fi dificil de obținut prin metode tradiționale.

Servicii promovate: scanări LiDAR terestre și aeriene, procesare și interpretare de date LiDAR, generare de modele 3D, s.a.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie si cadastru exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

Foroframetrie

MASURATORI TOPOGRAFICE

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

008 Location Https://Mapdesign.ro/Topografie/Scanare-Lidar/

SERVICII CADASTRALE

Un plan cadastral este realizar printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

002 Mapping 1 Https://Mapdesign.ro/Topografie/Scanare-Lidar/

ASISTENTA TOPOGRAFICA

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

010 Measuring Https://Mapdesign.ro/Topografie/Scanare-Lidar/

DOCUMENTATII CADASTRALE AUTORIZATE

Fiind autorizati ANCPI, putem verifica, constata si  determina posibile încălcări ale dreptului de proprietate sau alte aspecte nefavorabile din punct de vedere cadastral si putem aduce solutii

Servicii profesionale Topografie & Cadastru

Map Design oferă masuratori topografice si documentatii cadastrale pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Scanare LiDAR – Laser
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window