Servicii profesionale de cadastru pentru orice proprietate, teren, constuctie sau apartament

Repozitionare Imobil in Cartea Funciara

Documentația de repoziționare imobil este constituita dintr-un un set de documente care sunt necesare pentru a repoziționa un imobil în sistemul de cadastru și carte funciară. Repoziționarea imobilului este operațiunea de rectificare a coordonatelor imobilului poziționat greșit în planul cadastral înregistrat în sistemul de cadastru și carte funciară din România.

Acest sistem este o bază de date publică care cuprinde informații despre toate imobilele din țară, inclusiv adresa, suprafața, categoria de folosință și drepturile reale imobiliare înscrise asupra proprietatilor.

Pozitionarea gresita a imbilelor in Sistemul de Cadastru si Carte Funciara, poate insemna atat suprapuneri de parcele, cat si nealipiri, limita de proprietate fiind unica. Oricare dintre situatiile mentionate constituie un impediment in ceea ce tine de siguranta proprietatii, dat fiind faptul ca la baza sta o documentatie cadastrala incorecta.

Repozitionare Imobil, Ocpi, Documentatie Cadastrala
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti
0 +

Documentatia pentru Repozitionare Imobil

Pentru rezolvarea corecta a documentatiei cadastrale de care aveti nevoie, este necesara furnizarea actelor relevante ale proprietatii dumneavoastră. Un specialist din cadrul firmei va poate ghida in acest proces, in vederea solutionarii favorabile a documentatiei dumneavoastra:

 • Cererea de repoziționare imobil, care trebuie să fie semnată de proprieter, persoana interesata sau topograful ce a intocmit documentatia eronata.
 • Extrasul din Cartea Funciară ca dovadă a calității de proprietar.
 • Copie a actului de identitate al proprietarului.
 • Declarație pe propria răspundere, referitoare la asumarea limitei de proprietate si a suprafeței imobilului măsurat.
 • Plan de amplasament si delimitare (PAD), vizat OCPI al documentatiei intocmite inainte de actuala documentatie de repozitionare.
 • Documentația tehnică cadastrală de repoazitionare a imobilului, care trebuie să fie întocmită de un inginer topograf autorizat ANCPI. Aceasta contine planul de amplasament și delimitare (PAD), care constituie o reprezentare grafică a imobilului, și documentația cadastrala, care include date referitoare la dimensiunile, poziția și caracteristicile imobilului in forma corectata.

În cazul în care repoziționarea imobilului implică modificarea suprafeței acestuia, documentația cadastrala trebuie să includă, in plus, următoarele documente:

 • Declarație notarială privind acceptul de modificare suprafața a imobilului în Cartea Funciară, necesara doar atunci cand in urma masuratorilor se constata ca si suprafata anterior identificata in documentatia cadastrala este gresita.
 • Proces-verbal de bună vecinătate, necesar doar în cazul modificării in plus a suprafeței. Acesta trebuie semnat de către proprietarii învecinați pe laturile neîmprejmuite si a căror limită de proprietate nu este înregistrată în baza de date electronică a ANCPI.
Repozitionare Imobil2
Map Design este o companie de topografie și cadastru din Timișoara care garanteaza servicii de înaltă calitate, respectând standardele ANCPI
Topografie Timisoara
ANCPI
Certificati

Finalizarea Documentatiei de Repozitonare Imobil

Odată ce documentația pentru repozitionare imobil este completă, aceasta trebuie să fie depusă la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) din raza teritorială în care se află imobilul. În urma verificării documentelor, referitoare la repozionarea imobilului, de catre aviztorii OCPI, documentatia cadastrala se va aviza si se va emite un Extras de Carte Funciara si un PAD, actualizate, continand forma, dimensiunile, coordonatele si suprafata corectata.

Acest tip de documentatie este foarte important, repozitionarea imobilului va poate salva din eventuale situatii litigioase, sau va poate ajuta sa nu intampinati probleme in obtinerea avizelor necesare in proiecte de dezvoltare imobiliara.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie, cadastru si fotogrametrie exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

Un plan cadastral este realizar printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

Imaginile obtinute din zborul cu drona sunt ulterior procesate și analizate pentru generarea de hărți topografice, modele 3D si date geospațiale esențiale în: construcții, urbanism, monitorizarea terenurilor sau cadastru.

Servicii profesionale Topografie & Cadastru si Fotogrametrie

Map Design oferă masuratori topografice, documentatii cadastrale si servicii fotogrametrice pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Documentatia de repozitionare imobil in cartea funciara, intrebari si raspunsuri

Afla informatii generale despre repozitionare imobil in CF

Repozitionarea imobilului în Cartea Funciară reprezintă:

Modificarea poziționării geometrice a imobilului pe planul cadastral, ca urmare a măsurătorilor topografice efectuate de un inginer cadastrist autorizat ANCPI. Această operațiune are loc atunci când se constată că amplasarea inițială a imobilului înscrisă în Cartea Funciară nu corespunde cu realitatea din teren.

Ai nevoie de repozitionarea imobilului în Cartea Funciară în următoarele situații:

 • Când există diferențe între poziția imobilului înscrisă în Cartea Funciară și amplasarea reală a acestuia, constatată prin măsurători topo-cadastrale
 • În cazul descoperirii de erori la determinarea coordonatelor inițiale ale imobilului
 • Pentru îndreptarea erorilor sau a neconcordanțelor apărute între descrierea imobilului din acte și realitatea din teren

Repoziționarea unei proprietăți în cartea funciară are multiple beneficii:

 • Eliminarea erorilor: Repoziționarea poate rectifica greșelile de localizare a unei proprietăți pe harta cadastrală.
 • Ajustarea suprafeței: Repoziționarea poate modifica suprafața proprietății cu până la ±2% din suprafața măsurată înregistrată în cartea funciară.
 • Actualizarea datelor: Repoziționarea permite corectarea informațiilor despre adresa, suprafața parcelelor și datele cadastrale ale proprietății fără a afecta locația.

Aceste schimbări pot îmbunătăți precizia datelor despre proprietate, facilitând astfel tranzacțiile imobiliare și oferind proprietarului o mai mare protecție juridică.

Procesul de repoziționare a unei proprietăți poate fi inițiat automat de Oficiul de Cadastru (OCPI). Alternativ, acesta poate fi solicitat de către proprietar, care va trebui să furnizeze documentația necesară realizată de un inginer topograf sau geodez autorizat de ANCPI.

Realizarea documentatiei de repozitionare imobil imobil in cartea funciara necesită în jur de 2-3 zile pentru realizarea masuratorilor topografice si pregătirea documentației tehnice, respectiv, inca 15 zile lucrătoare pentru a se aviza documentatia cadastrala si juridica in cazul modificarilor de suprafata sau o zi lucratoare pentru restul situatiilor si a se elibera cartea funciara actualizata.

 • Diferențe de amplasament: Prezența discrepanțelor semnificative între amplasarea din actele de proprietate și realitatea din teren, confirmate prin măsurători topo-cadastrale.
 • Modificarea parcelei: modificarea formei parcelei, din cauza naturele sau alte cauze, necesitând ajustarea geometriei imobilului.
 • Hotărâre judecătorească: Existența unei hotărâri judecătorești definitive care dispune repoziționarea imobilului.
 • Documentație cadastrală: Depunerea documentației cadastrale la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, elaborată de un inginer autorizat.
 • Achitarea taxelor: Plata taxelor legale aferente modificării în Cartea Funciară (pentru cazul in care se modifica suprafata imobilului).
 • Respectarea reglementărilor: Asigurarea conformării repoziționării la reglementările urbanistice și regimul juridic al imobilului.

Costurile aferente documentatiei de repozitionare imobil în Cartea Funciară sunt influențate de diverse aspecte. Acestea includ localizarea și dimensiunea proprietatii si constructiilor, precum și complexitatea și numărul de operațiuni juridice necesare (daca este cazul). În plus, costurile includ taxele percepute de OCPI sau alte entități publice, precum și tariful Map Design, daca trebuie repozitionat un imobil identificat de catre o alta firma sau topograf autorizat ANCPI.

Daca este o eroare facuta de catre noi, este gratuit.

Cand constatati erori si doriți să actualizați informațiile despre amplasarea sau suprafața imobilului, consultați-ne pentru a evalua necesitatea repoziționării.

Nu ai gasit? Te ajutam!

Contacteaza-ne, iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Repozitionare Imobil
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window