Documentația de repoziționare imobil este constituita dintr-un un set de documente care sunt necesare pentru a repoziționa un imobil în sistemul de cadastru și carte funciară. Repoziționarea imobilului este operațiunea de rectificare a coordonatelor imobilului poziționat greșit în planul cadastral înregistrat în sistemul de cadastru și carte funciară din România.
Acest sistem este o bază de date publică care cuprinde informații despre toate imobilele din țară, inclusiv adresa, suprafața, categoria de folosință și drepturile reale imobiliare înscrise asupra proprietatilor.
Pozitionarea gresita a imbilelor in Sistemul de Cadastru si Carte Funciara, poate insemna atat suprapuneri de parcele, cat si nealipiri, limita de proprietate fiind unica. Oricare dintre situatiile mentionate constituie un impediment in ceea ce tine de siguranta proprietatii, dat fiind faptul ca la baza sta o documentatie cadastrala incorecta.
Pentru rezolvarea corecta a documentatiei cadastrale de care aveti nevoie, este necesara furnizarea actelor relevante ale proprietatii dumneavoastră. Un specialist din cadrul firmei va poate ghida in acest proces, in vederea solutionarii favorabile a documentatiei dumneavoastra:
În cazul în care repoziționarea imobilului implică modificarea suprafeței acestuia, documentația cadastrala trebuie să includă, in plus, următoarele documente:
Odată ce documentația pentru repozitionare imobil este completă, aceasta trebuie să fie depusă la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) din raza teritorială în care se află imobilul. În urma verificării documentelor, referitoare la repozionarea imobilului, de catre aviztorii OCPI, documentatia cadastrala se va aviza si se va emite un Extras de Carte Funciara si un PAD, actualizate, continand forma, dimensiunile, coordonatele si suprafata corectata.
Acest tip de documentatie este foarte important, repozitionarea imobilului va poate salva din eventuale situatii litigioase, sau va poate ajuta sa nu intampinati probleme in obtinerea avizelor necesare in proiecte de dezvoltare imobiliara.
Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.
Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre
Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii
Un plan cadastral este realizat printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății
Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor
Imaginile obtinute din zborul cu drona sunt ulterior procesate și analizate pentru generarea de hărți topografice, modele 3D si date geospațiale esențiale în: construcții, urbanism, monitorizarea terenurilor sau cadastru.
Map Design oferă masuratori topografice, documentatii cadastrale si servicii fotogrametrice pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara
Repozitionarea imobilului în Cartea Funciară reprezintă:
Modificarea poziționării geometrice a imobilului pe planul cadastral, ca urmare a măsurătorilor topografice efectuate de un inginer cadastrist autorizat ANCPI. Această operațiune are loc atunci când se constată că amplasarea inițială a imobilului înscrisă în Cartea Funciară nu corespunde cu realitatea din teren.
Ai nevoie de repozitionarea imobilului în Cartea Funciară în următoarele situații:
Repoziționarea unei proprietăți în cartea funciară are multiple beneficii:
Aceste schimbări pot îmbunătăți precizia datelor despre proprietate, facilitând astfel tranzacțiile imobiliare și oferind proprietarului o mai mare protecție juridică.
Procesul de repoziționare a unei proprietăți poate fi inițiat automat de Oficiul de Cadastru (OCPI). Alternativ, acesta poate fi solicitat de către proprietar, care va trebui să furnizeze documentația necesară realizată de un inginer topograf sau geodez autorizat de ANCPI.
Realizarea documentatiei de repozitionare imobil imobil in cartea funciara necesită în jur de 2-3 zile pentru realizarea masuratorilor topografice si pregătirea documentației tehnice, respectiv, inca 15 zile lucrătoare pentru a se aviza documentatia cadastrala si juridica in cazul modificarilor de suprafata sau o zi lucratoare pentru restul situatiilor si a se elibera cartea funciara actualizata.
Costurile aferente documentatiei de repozitionare imobil în Cartea Funciară sunt influențate de diverse aspecte. Acestea includ localizarea și dimensiunea proprietatii si constructiilor, precum și complexitatea și numărul de operațiuni juridice necesare (daca este cazul). În plus, costurile includ taxele percepute de OCPI sau alte entități publice, precum și tariful Map Design, daca trebuie repozitionat un imobil identificat de catre o alta firma sau topograf autorizat ANCPI.
Daca este o eroare facuta de catre noi, este gratuit.
Cand constatati erori si doriți să actualizați informațiile despre amplasarea sau suprafața imobilului, consultați-ne pentru a evalua necesitatea repoziționării.
Nu ai gasit? Te ajutam!
Contacteaza-ne, iti vom raspunde in cel mai scurt timp.
Map Design oferă masuratori topografice, documentatii cadastrale si servicii fotogrametrice pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara.