Servicii profesionale de cadastru pentru orice proprietate, teren, constuctie sau apartament

Repozitionare Imobil in Cartea Funciara

Documentația de repoziționare imobil este constituita dintr-un un set de documente care sunt necesare pentru a repoziționa un imobil în sistemul de cadastru și carte funciară. Repoziționarea imobilului este operațiunea de rectificare a coordonatelor imobilului poziționat greșit în planul cadastral înregistrat în sistemul de cadastru și carte funciară din România.

Acest sistem este o bază de date publică care cuprinde informații despre toate imobilele din țară, inclusiv adresa, suprafața, categoria de folosință și drepturile reale imobiliare înscrise asupra proprietatilor.

Pozitionarea gresita a imbilelor in Sistemul de Cadastru si Carte Funciara, poate insemna atat suprapuneri de parcele, cat si nealipiri, limita de proprietate fiind unica. Oricare dintre situatiile mentionate constituie un impediment in ceea ce tine de siguranta proprietatii, dat fiind faptul ca la baza sta o documentatie cadastrala incorecta.

Repozitionare Imobil, Ocpi, Documentatie Cadastrala
0 +
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti

Documentatia pentru Repozitionare Imobil

Pentru rezolvarea corecta a documentatiei cadastrale de care aveti nevoie, este necesara furnizarea actelor relevante ale proprietatii dumneavoastră. Un specialist din cadrul firmei va poate ghida in acest proces, in vederea solutionarii favorabile a documentatiei dumneavoastra:

  • Cererea de repoziționare imobil, care trebuie să fie semnată de proprieter, persoana interesata sau topograful ce a intocmit documentatia eronata.
  • Extrasul din Cartea Funciară ca dovadă a calității de proprietar.
  • Copie a actului de identitate al proprietarului.
  • Declarație pe propria răspundere, referitoare la asumarea limitei de proprietate si a suprafeței imobilului măsurat.
  • Plan de amplasament si delimitare (PAD), vizat OCPI al documentatiei intocmite inainte de actuala documentatie de repozitionare.
  • Documentația tehnică cadastrală de repoazitionare a imobilului, care trebuie să fie întocmită de un inginer topograf autorizat ANCPI. Aceasta contine planul de amplasament și delimitare (PAD), care constituie o reprezentare grafică a imobilului, și documentația cadastrala, care include date referitoare la dimensiunile, poziția și caracteristicile imobilului in forma corectata.

În cazul în care repoziționarea imobilului implică modificarea suprafeței acestuia, documentația cadastrala trebuie să includă, in plus, următoarele documente:

  • Declarație notarială privind acceptul de modificare suprafața a imobilului în Cartea Funciară, necesara doar atunci cand in urma masuratorilor se constata ca si suprafata anterior identificata in documentatia cadastrala este gresita.
  • Proces-verbal de bună vecinătate, necesar doar în cazul modificării in plus a suprafeței. Acesta trebuie semnat de către proprietarii învecinați pe laturile neîmprejmuite si a căror limită de proprietate nu este înregistrată în baza de date electronică a ANCPI.
Repozitionare Imobil2
Map Design este o companie de topografie și cadastru din Timișoara care garanteaza servicii de înaltă calitate, respectând standardele ANCPI
Topografie Timisoara
ANCPI
Certificati

Finalizarea Documentatiei de Repozitonare Imobil

Odată ce documentația pentru repozitionare imobil este completă, aceasta trebuie să fie depusă la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) din raza teritorială în care se află imobilul. În urma verificării documentelor, referitoare la repozionarea imobilului, de catre aviztorii OCPI, documentatia cadastrala se va aviza si se va emite un Extras de Carte Funciara si un PAD, actualizate, continand forma, dimensiunile, coordonatele si suprafata corectata.

Acest tip de documentatie este foarte important, repozitionarea imobilului va poate salva din eventuale situatii litigioase, sau va poate ajuta sa nu intampinati probleme in obtinerea avizelor necesare in proiecte de dezvoltare imobiliara.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie si cadastru exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

005 Map Https://Mapdesign.ro/Cadastru/Repozitionare-Imobil/

MASURATORI TOPOGRAFICE

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

008 Location Https://Mapdesign.ro/Cadastru/Repozitionare-Imobil/

SERVICII CADASTRALE

Un plan cadastral este realizar printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

002 Mapping 1 Https://Mapdesign.ro/Cadastru/Repozitionare-Imobil/

ASISTENTA TOPOGRAFICA

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

010 Measuring Https://Mapdesign.ro/Cadastru/Repozitionare-Imobil/

DOCUMENTATII CADASTRALE AUTORIZATE

Fiind autorizati ANCPI, putem verifica, constata si  determina posibile încălcări ale dreptului de proprietate sau alte aspecte nefavorabile din punct de vedere cadastral si putem aduce solutii

Servicii profesionale Topografie & Cadastru

Map Design oferă masuratori topografice si documentatii cadastrale pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Repozitionare Imobil
Topografie, Cadastru, Asistenta Topografica
Close Search Window