Servicii de fotogrametrie, profesionale, pentru planificare urbana, arheologie, inginerie, agricultura și nu numai

O Vedere de Ansamblu, prin Fotogrametrie

Fotogrametrie digitală este un proces care permite obținerea de date despre formele, caracteristicile, mărimea și poziția obiectelor din spațiu, utilizând imagini digitale care au fost georeferențiate. Această metodă poate fi implementată cu ajutorul dronelor sau a imaginilor de satelit. În practică, dronele sunt preferate datorită avantajelor pe care le oferă, cum ar fi rapiditatea, costul redus, calitatea superioară a fotografiilor obținute și altele.

Procesul de fotogrametrie digitală implică trei pași principali. Primul pas constă în colectarea de imagini prin cartografiere aeriană. În al doilea pas, imaginile georeferențiate colectate sunt procesate cu ajutorul unui software specializat în procesarea imaginilor. În ultimul pas, software-ul creează diferite tipuri de hărți, cum ar fi ortomozaice, curbe de nivel, modelul digital al terenului și modelul digital al suprafețelor, nori de puncte și modele 3D. Aceste hărți reflectă cu precizie caracteristicile zonei de interes, permițând o vizualizare detaliată și pregătind terenul pentru etapa următoare.

În Procesul De Implementare, Fotogrametria Joacă Un Rol Esențial Pentru Realizarea Cu Succes A Proiectelor, Garantând Că Execuția Acestora Se Aliniază Cu Precizie La Specificațiile Și Planurile Tehnice Aprobate. Fotogrametria Facilitează Planificarea Și Construcția Într-Un Mod Eficient, Asigurând Astfel Calitatea Și Respectarea Proiectelor În Termenele Stabilite.
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti
0 +

Servicii de Fotogrametrie Digitala

În implementarea oricarui proiect, fotogrametria joacă un rol esențial pentru reusita acestuia. Obtine datele initiale din teren, face verificarile pe percursul implementarii proiectlui si verificarile la finalizarea acestuia in mod rapid si exact. Fotogrametria facilitează planificarea și construcția într-un mod eficient, asigurând astfel calitatea și respectarea proiectelor în termenele stabilite.

 • Realizarea de planuri topografice și cadastrale: Aceasta implică crearea de hărți detaliate care arată limitele și proprietățile terenurilor, precum și caracteristicile naturale și artificiale ale acestora, inclusiv aplicarea tehnicilor de fotogrametrie.
 • Măsurarea și monitorizarea de terenuri, clădiri, structuri și infrastructuri: Acest serviciu se referă la evaluarea și urmărirea schimbărilor în terenuri, clădiri și alte structuri, folosind diverse tehnologii și metode, inclusiv utilizarea datelor fotogrametrice.
 • Crearea de modele digitale de teren și de suprafață: Aceasta implică generarea de reprezentări 3D ale suprafeței terenului, bazate pe datele de altitudine ale acestuia, utilizând tehnicile de fotogrametrie.
 • Generarea de ortofotoplanuri și hărți georeferențiate: Acest serviciu implică crearea de hărți foto care oferă informații vizuale precise asupra unui teren sau a unei proprietăți, cu sprijinul tehnicilor de fotogrametrie.
 • Evaluarea stării și a calității in infrastructura: Acest serviciu se referă la evaluarea condiției și a performanței infrastructurii de transport, cum ar fi drumurile, podurile și căile ferate, folosind tehnici precum fotogrametria.
 • Inspectarea și evaluarea de retelelor de utilitati: Acest serviciu implică evaluarea și monitorizarea infrastructurii de utilități, cum ar fi liniile electrice și sistemele de conducte, inclusiv utilizarea datelor fotogrametrice.
 • Realizarea de studii de impact asupra mediului și a peisajului: Acest serviciu implică evaluarea potențialului impact al unui proiect sau activitate asupra mediului și peisajului, utilizând tehnici specifice precum fotogrametria.
 • Identificarea și cartografierea de resurse naturale, geologice și minerale: Acest serviciu implică identificarea și reprezentarea grafică a resurselor naturale, geologice și minerale, inclusiv prin aplicarea tehnicilor de fotogrametrie.
 • Realizarea de inventariere și evaluare a patrimoniului cultural și istoric: Acest serviciu implică identificarea, documentarea și evaluarea bunurilor culturale și istorice, folosind, printre altele, metode fotogrametrice.
 • Crearea de modele 3D și vizualizări virtuale ale obiectivelor de interes: Acest serviciu implică crearea de reprezentări 3D și vizualizări virtuale ale diferitelor obiecte sau locuri de interes, utilizând tehnologii precum fotogrametria.
 • Realizarea de măsurători volumetrice și calcule de cantități: Acest serviciu implică măsurarea și calculul volumelor și cantităților în diverse contexte, cum ar fi construcția sau mineritul, incluzând metodele fotogrametrice.
 • Colectarea de date pentru de analize și simulări hidrologice, hidraulice și hidrodinamice: Acest serviciu implică efectuarea de studii și simulări legate de mișcarea și comportamentul apei, utilizând, printre altele, tehnici specifice de fotogrametrie.
 • Realizarea de analize termice, spectrale și multispectrale: Acest serviciu implică efectuarea de analize care implică măsurarea și interpretarea spectrelor de energie emise, reflectate sau transmise de obiecte sau materiale, incluzând abordări bazate pe fotogrametrie.
 • Realizarea de analize agricole, forestiere și silvice: Acest serviciu implică efectuarea de studii și evaluări legate de practicile agricole, gestionarea pădurilor și alte aspecte ale silviculturii, cu sprijinul datelor obținute prin fotogrametrie.
Fotogrametrie, Model 3D Teren,
Fotogrametria asigura informatiile complete necesare oricarui proiect, indiferent de faza acestuia, cu Map Design aveti aceste informatii rapid si corect.
Fotogrametrie, Model 3D Teren,
Fotogrametrie
Rapida si Precisa

Experienta in Topografie Aplicata in Fotogrametrie

Fotogrametrie, reprezinta tehnică utilizată pentru obținerea măsurătorilor rapide si precise din imagini fotografice. Utilizând această tehnica de recoltare a informatiilor, creăm ortofotoplanuri, modele tridimensionale ale obiectelor sau terenurilor, utilizând informațiile colectate din fotografii aeriene sau din alte surse de imagini.

Map Design, Timisoara oferă servicii exacte si rapide de fotogrametrie. Utilizam tehnologii de vârf și avem personal specializat pentru a colecta și procesa datele necesare prelucrarii precise. Utilizam tehnici de fotogrametrie în proiectele de cartografiere, topografie, urbanism, arhitectură, geologie, silvicultură, agricultură și conservarea patrimoniului, precum și în alte domenii de conexe.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie, cadastru si fotogrametrie exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

Un plan cadastral este realizar printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

Imaginile obtinute din zborul cu drona sunt ulterior procesate și analizate pentru generarea de hărți topografice, modele 3D si date geospațiale esențiale în: construcții, urbanism, monitorizarea terenurilor sau cadastru.

Servicii profesionale Topografie & Cadastru si Fotogrametrie

Map Design oferă masuratori topografice, documentatii cadastrale si servicii fotogrametrice pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Fotogrametrie, intrebari si raspunsuri

Afla informatii generale despre fotogrametrie

Fotogrametria reprezintă domeniul care se ocupă cu măsurarea și interpretarea obiectelor prin intermediul fotografiilor. În esență, aceasta utilizează imagini pentru a genera hărți, modele tridimensionale și diverse reprezentări ale obiectelor din lumea reală. Aplicațiile sale sunt diverse, fiind folosită în topografie, arheologie, arhitectură, inginerie și chiar în industria cinematografică.

Fotogrametria este necesara deoarece se preteaza pentru recoltarea de informatii grafice pentru zone intinse, intr-un timp scurt. Rezultatele procesarii fotogrametrice contin informatii reale, avand un grad de acuratete ridicat.

Fotogrametria asigură precizie în reprezentarea detaliilor planimetrice si nivelitice, facilitează studiul rapid și economic al unor regiuni extinse sau dificil de accesat. Datele fotogrametrice se dovedesc a fi utile în sectoare precum, arheologia, protejarea patrimoniului istoric și cultural, topografia, cadastrul si agricultura.

Serviciile fotogrametrice pot fi executate de către orice persoană care dispune de o dronă sau aparat fotografic adecvat; persoana care dispune de cunoștințe tehnice solide pentru a realiza postprocesarea informațiilor grafice. Pentru utilizarea în fotogrametrie a unei drone mai grea de 249g, trebuie să fii pilot acreditat de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR).

In functie de nivelul de detaliu impus de proiect, durata de recoltare a fotografiilor aeriene si/sau terestre, este influentata de factori precum: suprafata zonei de interes, altitudine de zbor, complexitatea zonei masurate, conditii meteorologice; putand dura de la de la 1 ora pana la cateva zile.

Produsele rezultate in urma procesarii fotogramelor digitate sunt variate si includ: modele 3D ale terenurilor si cladirilor, harti digitale, profile longitudinale si transversale, informatii metrice (coordonate, distante, suprafete, volume), rapoarte comparative asupra unor situatii actuale vs. situatii initiale.

Costul recoltarii informatiilor fotogrametrice si procesarii acestora este influentat de suprafata, complexitatea, livrabilul solicitat si timp de postprocesare a fotografiilor. 

In momentul in care ai nevoie de informații cu un raport excelent calitate-preț pentru: evaluarea rapidă a unor zone extinse sau dificil de accesat; dacă ai nevoie de inspecții periodice pe șantiere, terenuri agricole, etc.; sau dacă dorești relevee, mesh-uri și texturi colorate 3D pentru clădiri și obiecte.

Nu ai gasit? Te ajutam!

Contacteaza-ne, iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Fotogrametrie
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window