Servicii profesionale de cadastru pentru orice proprietate, teren constuctie sau apartament

Modificare Suprafata Cartea Funciara

Documentația pentru modificare suprafata Carte Funciara unei proprietati, reprezintă un ansamblu de documente tehnice si juridice necesare pentru actualizarea informațiilor in Cartea Funciara a proprietatii, privind suprafața acestuia.

Cartea Funciară conform codului civil, constituie act de proprietate. Ea este o bază de date publică care cuprinde informații despre toate imobilele din România, precum: suprafata, categoria de folosinta, forma si locatia proprietatilor, informatii despre proprietari si actele in baza carora au dobandit dreptul de proprietate si sarcini, daca este cazul.

Supraftata Carte Funciara, Documentatie Cadastrala, Actualizare Date Imobil
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti
0 +

Documentatia pentru Modificare Suprafata Carte Funciara

Pentru rezolvarea corecta a documentatiei cadastrale de care aveti nevoie, este necesara furnizarea actelor relevante ale proprietatii dumneavoastră. Un specialist din cadrul firmei va poate ghida in acest proces, in vederea solutionarii favorabile a documentatiei dumneavoastra:

 • Cererea de actualizare a suprafeței imobilului, semnată de proprietarul de drept sau de reprezentantul legal.
 • Extrasul din Cartea Funciară ca dovadă a calității de proprietar.
 • Copie a actului de identitate al proprietarului.
 • Declarație pe propria răspundere, referitoare la asumarea limitei de proprietate si suprafata Carte Funciara a imobilului măsurat.
 • Declarație notarială privind acceptul de modificare suprafața a imobilului în Cartea Funciară.
 • Proces-verbal de bună vecinătate, necesar doar în cazul modificării in plus a suprafeței. Acesta trebuie semnat de către proprietarii învecinați pe laturile neîmprejmuite si a căror limită de proprietate nu este înregistrată în baza de date electronică a ANCPI.
 • Documentația tehnică cadastrală, întocmită de un inginer topograf autorizat ANCPI, care include printre altele Planul de Amplasament si Delimitare (PAD) actualizat al imobilului cu noua suprafață Carte Funciara și datele cadastrale referitoare la dimensiuni, poziție și alte caracteristici ale imobilului.
Modificare Suprafata Carte Funciara, Actualizare Date Imobil
Map Design este o companie de topografie și cadastru din Timișoara care garanteaza servicii de înaltă calitate, respectând standardele ANCPI
Topografie Timisoara
ANCPI
Certificati

Finalizarea Documentatiei de Modificare Suprafata in Cartea Funciara

După completarea documentației de modificare a suprafetei imobilului, aceasta trebuie depusă la Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) din zona în care se află imobilul. După verificare, documentația cadastrală va fi avizată, iar modificările vor fi înregistrate în Cartea Funciară.

Modificare de suprafața a unui imobil devine necesară atunci când suprafața reală, rezultata din măsurători, a acestuia diferă de suprafata Carte Funciară. Acest lucru poate fi cauzat de modificări ale imobilului, cum ar fi extinderi sau reduceri ale suprafeței datorate eroziunii solului sau a altor fenomene, din cauza erorilor de măsurare, sau din cauze ce țin de înregistrări anterioare greșite cu privire la suprafata Carte Funciara.

Este important de menționat că orice modificare suprafața Carte Funciara poate avea implicații legale și fiscale, precum și impact asupra drepturilor de proprietate. Prin urmare, obținerea de consultanță juridică și respectarea legislației în vigoare sunt importante.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie, cadastru si fotogrametrie exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

Un plan cadastral este realizar printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

Imaginile obtinute din zborul cu drona sunt ulterior procesate și analizate pentru generarea de hărți topografice, modele 3D si date geospațiale esențiale în: construcții, urbanism, monitorizarea terenurilor sau cadastru.

Servicii profesionale Topografie & Cadastru si Fotogrametrie

Map Design oferă masuratori topografice, documentatii cadastrale si servicii fotogrametrice pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Documentatia de modificare suprafata carte funciara, intrebari si raspunsuri

Afla informatii generale despre modificarea suprafetei in cartea funciara

Reprezintă actualizarea suprafeței imobilului în CF, conform realității din teren, poate fi o majorare sau o diminuare a suprafeței, conform masuratorilor efectuate de topograf.

 • Corectarea erorilor: Suprafața din CF nu corespunde cu realitatea din teren.
 • Schimbări ale configurației terenului: modificarea limitelor naturale ce delimiteaza o proprietate (erodari, surpart, etc.)
 • Tranzacționarea imobilului: Obținerea unui act de proprietate corect, corelat cu situatia reala a proprietatii tranzactionate.
 • Acces la programe guvernamentale: Unele programe solicită o CF cu suprafața reala, actualizată.
 • Precizie: Corectează discrepanțele dintre suprafața înscrisă inițial și cea măsurată a imobilului.
 • Legalitate: Asigură conformitatea cu situația juridică reală a proprietății.
 • Transparență: Facilitează tranzacțiile imobiliare și oferă siguranță juridică.

Aceste proceduri sunt esențiale pentru proprietari și investitori

Modificarea suprafeței în Cartea Funciară poate fi realizată de către specialiști autorizați în topografie și cadastru. Acești experți au competențe în întocmirea documentației cadastrale necesare pentru a ajusta corect suprafața unui imobil înregistrat în cartea funciară. Proprietarii pot solicita modificarea suprafeței în baza actelor precum cerere tip, documentație cadastrală și declarație notarială.

Realizarea documentatiei de modificare a suprafetei imobilului in cartea funciara necesită în jur de 2-3 zile pentru realizarea masuratorilor topografice si pregătirea documentației tehnice; respectiv, inca 15 zile lucrătoare pentru a se aviza documentatia cadastrala si a se elibera cartea funciara actualizata.

 • In ceea ce tine de diminuarea suprafetei in cartea funciara, nu exista limite de minim sau maxim impuse de cadrul legal.
 • Pentru modificarea in plus a suprafetei de teren inscrisa in CF, aceasta se realizeaza pana la 15% pe cale administrativa, iar in cazul in care excedentul de suprafata este mai mare se aplica procedura prin instanta.

Costurile aferente documentatiei de modificare a suprafetei în Cartea Funciară sunt influențate de diverse aspecte. Acestea includ localizarea și dimensiunea proprietatii si constructiilor, precum și complexitatea și numărul de operațiuni juridice necesare (daca este cazul). În plus, costurile includ taxele percepute de OCPI sau alte entități publice, precum și tariful Map Design.

Ai nevoie de modificarea suprafeței înscrise în Cartea Funciară în următoarele situații:

 • Când ai efectuat o măsurătoare cadastrală și suprafața măsurată diferă de cea înscrisă în CF
 • Dacă există erori sau neconcordanțe între suprafața din acte și cea din realitate
 • În urma unei hotărâri judecătorești care dispune rectificarea suprafeței
 • Cand doresti o impozitare corecta bazata pe situatia constatata in urma ridicarilor topografica facute proprietatii.

Nu ai gasit? Te ajutam!

Contacteaza-ne, iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Modificare Suprafata Carte Funciara
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window