Servicii profesionale de cadastru pentru orice proprietate, teren constuctie sau apartament

Prima Inregistrare a Unităților Individuale (Apartament / SAD) in CF

Conform legilor în vigoare din România, documentația pentru prima înregistrare a unităților individuale în cadrul Sistemului Integrat de Cadastru și Carte Funciară este o procedură obligatorie. Acest proces are ca scop înregistrarea proprietății in Cartea Funciara, cu alocarea unui număr cadastral unic pentru fiecare unitate individuala.

Acest tip de documentatie va permite sa inroduceti un apartament, SAD (Unitate Indivduala) in circuitul civil si sa puteti face operatiuni imobiliare. Totodata va permite sa beneficiati de o fiscalizare corecta.

Prima Inregistrare Ui, Apartament, Sad
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti
0 +

Documentatia de Prima Inregistrare a Unităților Individuale (Apartament / SAD) in Cartea Funciara

Pentru rezolvarea corecta a documentatiei cadastrale de care aveti nevoie, este necesara furnizarea actelor relevante ale proprietatii dumneavoastră. Un specialist din cadrul firmei va poate ghida in acest proces, in vederea solutionarii favorabile a documentatiei dumneavoastra:

 • Cererea de Înregistrare în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară: Această cerere, de prima inregistrare, trebuie să fie semnată de titularul dreptului de proprietate asupra unității individuale sau de reprezentantul său legal.
 • Înscrisul Doveditor al Dreptului de Proprietate: Documentul care atestă dreptul de proprietate asupra unității individuale, acesta poate fi sub forma unui act autentic, un act administrativ sau un act notarial.
 • Copie Act de Identitate: O copie a actului de identitate, care confirmă identitatea titularului dreptului de proprietate și calitatea acestuia ca proprietar al unității individuale.
 • Documentația Tehnică Cadastrală: Acest set de documente este întocmit de un inginer topograf autorizat ANCPI și conține informații esențiale pentru înregistrare, precum:
  • Releveu al Unitatii Individuale, acesta este o reprezentare grafică a unității individuale;
  • Documentația topo-cadastrală, care include detalii legate de dimensiuni, suprafete și alte caracteristici.
 • Alte Acte: În funcție de situația juridică a unității individuale pentru care este necesara prima inregistrare, ar putea fi necesare și alte documente specifice pentru a completa procesul de înregistrare, cum ar fi:
  • Sentințe judecătorești sau alte acte care atesta dreptul de proprietate asupra imobilului;
  • Documentație privind servituțile;
  • Documentație privind sarcini reale.
  • Certificat Fiscal, la zi si in teremen.
Prima Inregistrare Ui, Apartament, Sad, Documentatie Cadastrala
Map Design este o companie de topografie și cadastru din Timișoara care garanteaza servicii de înaltă calitate, respectând standardele ANCPI
Topografie Timisoara
ANCPI
Certificati

Finalizarea Documentatiei de Prima Inregistrare a Unităților Individuale (Apartament / SAD)

Cand documentația de prima inregistrare a Unitatii Individuale este completă, se depune la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară teritorial. Documentele vor fi verificate și, după finalizarea cu succes a procesului, se va emite o Carte Funciara noua, avand un număr cadastral unic pentru unitatea individuala, Incheierea de Carte Funciara si Extrasul de Carte Funciara actualizat.

Odata finalizata procedura de prima inregistrare in Cartea Funciara, imobilul se va afla in circuitul civil imobiliar si se va putea tranzactiona, ipoteca, etc. de catre proprietar.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie, cadastru si fotogrametrie exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

Un plan cadastral este realizar printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

Imaginile obtinute din zborul cu drona sunt ulterior procesate și analizate pentru generarea de hărți topografice, modele 3D si date geospațiale esențiale în: construcții, urbanism, monitorizarea terenurilor sau cadastru.

Servicii profesionale Topografie & Cadastru si Fotogrametrie

Map Design oferă masuratori topografice, documentatii cadastrale si servicii fotogrametrice pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Documentatia de prima inregistrare U.I., intrebari si raspunsuri

Afla informatii despre prima inregistrare a unitatilor individuale

Prima inregistrare este procedura prin care o unitate individuala (apartament, SAD, etc) este introdusa pentru prima data in sistemul cadastral si de carte funciara.

 • Permite identificarea si individualizarea fiecarui apartament/SAD din cartea funciara colectiva
 • Oferă siguranță juridică proprietarului.
 • Facilitează tranzacționarea imobilului (vanzare, cumparare, moștenire).
 • Permite accesul la anumite programe guvernamentale (ex: Prima Casa).
 • Stabilirea dreptului de proprietate: Prin prima înregistrare, se determină oficial cine este proprietarul imobilului. Acest pas este esențial pentru a asigura transparența și legalitatea tranzacțiilor imobiliare.
 • Creșterea valorii imobilului: Inregistrare corectă și completă în Cartea Funciară sporește încrederea potențialilor cumpărători sau investitori. Acest lucru poate duce la o creștere a valorii imobilului.
 • Protecție juridică: Înregistrarea în Cartea Funciară oferă protecție împotriva unor eventuale litigii sau contestații privind proprietatea.
 • Acces la credite și finanțări: Băncile și instituțiile financiare pot solicita înregistrarea în Cartea Funciară ca parte a procesului de acordare a creditelor sau finanțărilor.

Documentația de prima înregistrare a unităților individuale (UI) poate fi realizată de specialiști autorizați de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Acești experți au competențe în întocmirea documentației cadastrale necesare pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Prin intermediul lor, proprietarii pot obține documentele necesare pentru a stabili dreptul de proprietate asupra unui imobil și pentru a asigura legalitatea tranzacțiilor imobiliare .

Realizarea documentatiei de prima inregistrare a unitatilor individuale in cartea funciara necesită în jur de 2-3 zile pentru realizarea releveului si pregătirea documentației tehnice; respectiv, inca 18 zile lucrătoare pentru a se aviza documentatia cadastrala si a se elibera cartea funciara nou infiintata, generata de documentatia cadastrala de prima inregistrare UI.

 • Construcții neînregistrate în cartea funciară: O construcție neînregistrată în cartea funciară, dar apartamentată extratabular (implicit sau explicit), necesită prima înregistrare UI.
 • Apartamente înstrăinate extratabular: Când apartamentele dintr-o construcție au fost vândute în afara sistemului de carte funciară, se realizează prima înregistrare UI pentru fiecare apartament.

Condiții esențiale: Înscrisurile prin care s-au făcut înstrăinările extratabulare trebuie să fie valabile conform legislației în vigoare la data încheierii lor.

Costurile asociate cu documentația pentru prima înregistrare a unitatii individuale (UI) în Cartea Funciară sunt influențate de diverse aspecte. Acestea includ localizarea și dimensiunea spatiului, precum și complexitatea și numărul de operațiuni juridice necesare. În plus, costurile includ taxele percepute de OCPI sau alte entități publice, precum și tariful Map Design.

Există două situații principale în care prima înregistrare a UI în Cartea Funciară este necesară:

 • Construcții neînregistrate în Cartea Funciară: O construcție neînregistrată, dar cu apartamente definite extratabular (implicit sau explicit), necesită prima înregistrare UI.
 • Apartamente înstrăinate extratabular: Când apartamentele dintr-o construcție au fost vândute în afara sistemului de carte funciară, se realizează prima înregistrare UI pentru fiecare apartament.

Nu ai gasit? Te ajutam!

Contacteaza-ne, iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Prima Înregistrare a Unitatii Individuale (Apartament/SAD)
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window