Servicii profesionale de cadastru pentru orice proprietate, teren, constuctie sau apartament

Radiere / Inscriere Constructie in Cartea Funciara

Documentația pentru radiere sau inscriere constructie în Cartea Funciara are ca scop intabularea sau a radierea in Cartea Funciară a acestei constructii. 

Cartea Funciară conform codului civil, constituie act de proprietate. Ea este o bază de date publică care cuprinde informații despre toate imobilele din România, precum: suprafata, categoria de folosinta, forma si locatia proprietatilor, informatii despre proprietari si actele in baza carora au dobandit dreptul de proprietate si sarcini, daca este cazul.

Radiere / Inscriere Constructie, In Cartea Funciara, Intabulare Ocpi
Proiecte
0 +
Asistente Topografice
0 +
Ani de Experienta
0 +
Clienti Multumiti
0 +

Documentatia pentru Radiere / Inscriere Constructie in Cartea Funciara

Pentru rezolvarea corecta a documentatiei cadastrale de care aveti nevoie, este necesara furnizarea actelor relevante ale proprietatii dumneavoastră. Un specialist din cadrul firmei va poate ghida in acest proces, in vederea solutionarii favorabile a documentatiei dumneavoastra, fiind necesare urmatoarele documente:

 • Cererea de înscriere/radiere a construcției în/din Cartea Funciară, care trebuie să fie semnată de titularul dreptului de proprietate sau de un reprezentantul legal.
 • Extras de Carte Funciara, in care se va oprera viitoarea inscriere constructie
 • Act de identitate, in copie, acesta face dovada identității dumneavoastră si a calității de proprietar al imobilului
 • Copie a Planului de Amplasament si Delimitare (PAD) anterior, vizat de către OCPI
 • Certificatul fiscal de la primăria locală, care este necesar pentru a demonstra că titularul dreptului de proprietate este la zi cu plata taxelor și impozitelor locale.
 • Documentația tehnică cadastrală pentru inscriere constructie, care trebuie să fie întocmită de un inginer topograf autorizat ANCPI. Aceasta constă în planul de amplasament și delimitare, care reprezintă o reprezentare grafică a imobilului, și documentația cadastrala, care include date referitoare la dimensiunile, poziția și suprafata aferente terenului si constructiei.
 • Certificatul de atestare a edificării/radierii construcției, care este eliberat de autoritatea locală, conform Autorizației de Construire.
 • Procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, semnat de către autoritatea locală, arhitect, diriginte de santier și de către constructor, conform Autorizației de Construire
Inscriere Constructie, Radiere Constructie, Actualizare Cf
Map Design este o companie de topografie și cadastru din Timișoara care garanteaza servicii de înaltă calitate, respectând standardele ANCPI
Topografie Timisoara
ANCPI
Certificati

Finalizarea Documentatiei de Radiere / Inscriere Constructie in Cartea Funciara

Documentația pentru radiere, inscriere constructie poate fi diferita, în funcție de situația concretă, iar in general, aceasta trebuie să includă piesele mai sus mentionate. Odată ce documentația este completă, aceasta se depune la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) din raza teritorială în care se află imobilul. 

În urma verificării documentatiei cadastrale propuse spre intabulare si a avizării de către inspector a acesteia, se va face înscrierea sau radierea construcției in Cartea Funciară.

Documentația pentru inscriere constructie este importanta pentru ca duce la intabularea constructiilor in Cartea funciara si le introduce in circuitul civil imobiliar; respectiv actualizeaza Cartea Funciara, eliminand constructii inexistente.

Servicii Topo-Cadastrale Exacte

Abordam fiecare proiect cu un nivel de atentie ce depaseste nevoile clientilor nostrii.

Accesibili & Precisi

Suntem atenti la detalii, inclusiv in ceea ce tine de costurile seviciilor noastre

Servicii de topografie, cadastru si fotogrametrie exacte și rapide, la cea mai înaltă calitate

Implica realizarea unui plan pentru proiectare, sau un „plan topo”, este o reprezentare grafică a elementelor care delimitează proprietatea și include detalii precum elevatii, retele edilitare, vecinatati și constructii

Un plan cadastral este realizar printr-o măsurătoare necesara pentru a stabili limitele de proprietate ale unei parcele folosind acte de proprietate, ceea ce implică găsirea sau stabilirea colțurilor proprietății

Aceasta este esențială în orice șantier de construcții. Se referă la suportul specializat oferit de topografi în procesul de planificare, realizare și monitorizare a lucrărilor de executie, garantând precizia și calitatea superioară a execuției constructiilor

Imaginile obtinute din zborul cu drona sunt ulterior procesate și analizate pentru generarea de hărți topografice, modele 3D si date geospațiale esențiale în: construcții, urbanism, monitorizarea terenurilor sau cadastru.

Servicii profesionale Topografie & Cadastru si Fotogrametrie

Map Design oferă masuratori topografice, documentatii cadastrale si servicii fotogrametrice pentru afaceri, agentii imobiliare, birouri de arhitectura si proiectare pentru dezvoltare teritorială în zona metropolitana Timisoara si in intreaga tara

Documentatia radiere / inscriere constructie in CF, intrebari si raspunsuri

Afla informatii generale despre radierea/inscrierea constructiilor in CF

Radierea și înscrierea unei construcții în Cartea Funciară sunt proceduri legate de evidența constructiilor. Iată ce înseamnă fiecare:

 • Radierea: Reprezintă radierea, îndreptarea sau corectarea oricărei înregistrări inexacte efectuate în cartea funciară,, referitoare nu doar la constructii. Se aplică atunci când o înregistrare existentă nu corespunde cu situația juridică reală a imobilului.
 • Înscrierea: Este procesul de înregistrare oficială a unei construcții sau a altor drepturi reale asupra unui imobil în cartea funciară. Poate fi cerută de persoane care urmează să strămute, să constituie, să modifice, să dobândească sau să stingă un drept tabular.

Radierea: Oferă siguranță juridică: Elimină din cartea funciară o construcție demolată sau dispărută, prevenind confuzii și probleme juridice. Facilitează tranzacționarea terenului: Permite vânzarea terenului liber de construcții.

Inscrierea: Oferă siguranță juridică: Dovedește existența legală a construcției și protejează proprietarul împotriva fraudelor. Facilitează tranzacționarea imobilului: Permite vânzarea sau ipotecarea imobilului. Acces la programe guvernamentale: Permite accesul la anumite programe guvernamentale care solicită ca imobilul să fie înscris în cartea funciară.

Radierea și înscrierea unei construcții în Cartea Funciară au următoarele avantaje:

 • Radierea: Permite corectarea sau îndreptarea înregistrărilor inexacte din cartea funciară. Asigură precizie și coerență în evidența imobilelor.
 • Înscrierea: Atestă oficial dreptul de proprietate asupra construcției. Facilitează tranzacțiile imobiliare și garantează legalitatea acestora.

Radierea sau înregistrarea construcțiilor în Cartea Funciară (CF) poate fi realizată de către proprietarii imobilelor sau reprezentanții legali ai acestora. Procesul necesită o documentație cadastrală completă intocmita de catre un topograf autorizat ANCPI, în anumite cazuri, o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă. Pentru construcțiile edificate fără autorizație, există proceduri specifice care includ obținerea unui certificat de atestare de la autoritatea locală

Realizarea documentatiilor de radiere / inregistrare a constructiilor in cartea funciara necesită în jur de 2-3 zile pentru realizarea masuratorilor topografice si pregătirea documentației tehnice; respectiv, inca 15 zile lucrătoare pentru a se aviza documentatia cadastrala si a se elibera cartea funciara actualizata.

Radierea:

 • Documente doveditoare: Autorizatie de Demolare insotita de Proces Verbal de receptie la finalizarea lucrarilor de demolare si Adeverinta de Inexistenta Constructie, etc.
 • Acordul proprietarilor (dacă există mai mulți).

Inscrierea:

 • Documente doveditoare: Autorizatie de Construire, insotita de Proces Verbal de receptie la finalizarea lucrarilor de construire si Adeverinta de Existenta Constructie, etc.
 • Documente cadastrale actualizate.
 • Respectarea reglementărilor urbanistice la nivel de tara si UAT.

Costurile asociate cu documentația de radiere / inscriere constructie în Cartea Funciară sunt influențate de diverse aspecte. Acestea includ localizarea și dimensiunea proprietatii si constructiei, precum și complexitatea și numărul de operațiuni juridice necesare. În plus, costurile includ taxele percepute de OCPI (acestea sunt in functie de valoarea de impozitare a constructiei) sau alte entități publice, precum și tariful Map Design.

Radierea din CF:

 • Demolare: Când o construcție existentă este demolată.
 • Dispariție: Când o construcție dispare din motive naturale sau accidentale.
 • Corectarea erorilor: Când o construcție este înscrisă eronat în CF.

Inscrierea in CF:

 • Construcție nouă: Când o construcție nouă este finalizată.
 • Vânzare/ipotecare: Când dorești să vinzi sau să ipotechezi un imobil cu construcție.
 • Acces la programe guvernamentale: Când dorești să accesezi programe guvernamentale care solicită înscrierea în CF.

Nu ai gasit? Te ajutam!

Contacteaza-ne, iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Radiere / Inscriere Constructie in CF
Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
Close Search Window