Masuratori Topo-Cadastrale

Astăzi vom explora importanța măsurătorilor topo-cadastrale ale proprietății în contextul realizării unei investiții imobiliare. Indiferent dacă sunteți un dezvoltator imobiliar experimentat sau un cumpărător interesat să-și construiască propria locuință, este crucial să înțelegeți fiecare etapă a procesului și să acordați atenție detaliilor topo-cadastrale. De-a lungul acestui articol, vom explora fazele cheie, inclusiv intabularea terenului, Planul Urbanistic Zonal (PUZ), dezmembrarea terenului, realizarea construcțiilor, intabularea construcțiilor, apartamentare și vânzare, evidențiind importanța măsurătorilor precise și implicațiile legale și financiare asociate.Intabularea Terenului

Primul pas înainte de a începe orice investiție imobiliară este intabularea terenului. Aceasta implică înregistrarea proprietății în Cartea Funciară și obținerea unui certificat de proprietate. Măsurătorile topo-cadastrale precise sunt esențiale pentru a stabili limitele și suprafața exactă a terenului și pentru a asigura o înregistrare corectă în Cartea Funciară conform reglementărilor legale și standardelor cadastrale..

Planul Urbanistic Zonal (PUZ)

Dacă intenționați să realizați o construcție pe terenul dumneavoastră, veți avea nevoie de un PUZ. Aceasta este o documentație ampla care necesita participarea unor specialiști din mai multe domenii (arhitect, topograf, drumar, etc.) care reglementează utilizarea terenului și specifică parametrii pentru viitoarele parcele si construcții, precum înălțimea, densitatea și destinația clădirilor viitoare. Măsurătorile topo-cadastrale sunt esențiale pentru a determina conformitatea proiectului inițial cu limitele terenului și reglementările urbanistice si juridice.

Dezmembrarea Terenului

Dacă doriți să dezvoltați un proiect imobiliar mai complex sau să vindeți părți din teren, dezmembrarea terenului poate fi necesară.

Lucrarile de dezmembrare implică împărțirea terenului în parcele mai mici, fie pentru construcții rezidențiale individuale, fie pentru vânzare separată.

Măsurătorile topo-cadastrale si avizele aferente sunt esențiale pentru a asigura corectitudinea și exactitatea delimitării fiecărei parcele.

Realizarea construcțiilor

Înainte sa  începeți construcția, măsurătorile topo-cadastrale sunt necesare pentru a asigura realizarea  proiectului de construire certificând limitele terenului. Aceste măsurători vă ajută să plasați construcția în mod corect, să respectați distanțele minime față de limitele de proprietate și să evitați litigiile viitoare cu vecinii.

Intabularea construcțiilor

După finalizarea construcțiilor, este important să intabulați clădirea în Cartea Funciară. Acest proces implică înregistrarea construcției și atribuirea unui număr cadastral. Măsurătorile topo-cadastrale precise sunt esențiale pentru a obține înregistrarea corectă și pentru a asigura că informațiile referitoare la limita și suprafața construcției sunt în concordanță cu realitatea terenului.

Apartamentare și vânzare

Dacă aveți un proiect imobiliar rezidențial cu mai multe unități locative, veți trebui să efectuați apartamentarea și să intabulați fiecare unitate separat.

Releveele sunt necesare pentru a determina corect suprafața fiecărui apartament și pentru a asigura tranzacții imobiliare fără probleme și litigii viitoare.

In Concluzie:

Achiziționarea și realizarea unei investiții imobiliare implică multe etape complexe, iar măsurătorile topo-cadastrale joacă un rol esențial în fiecare fază. Colaborarea cu un topograf autorizat ANCPI, din cadrul Map Design, vă oferă consultanta profesională și asistență pe parcursul derulării investiției dumneavoastră. Este important să acordați atenție detaliilor și să respectați reglementările și standardele cadastrale și urbanistice in vigoare pentru a evita probleme juridice și financiare în viitor. Asigurați-vă că lucrați împreuna cu profesioniști, astfel încât sa puteți fi liniștit pentru că toate aspectele legale, financiare si cele legate de timpul de realizarea a lucrărilor sunt satisfăcute în timpul procesului de investiție.

Echipa noastră de topografi autorizați ANCPI de la Map Design este pregătită să vă ofere servicii de calitate și consultanță specializată în evaluarea și gestionarea terenului pe parcursul întregului proces de investiție. Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre cum vă putem sprijini în realizarea investiției dumneavoastră imobiliare.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Importanța măsurătorilor topo-cadastrale în investiții imobiliare
    Topografie, Cadastru, Fotogrametrie, Asistenta Topografica
    Close Search Window